Om Oss

Hej jag heter Lena Almstedt och bor i Sorunda 5 mil söder Stockholm. Min familj består av min man Roger och tre barn, varav två, Micke och Camilla, har flyttat hemifrån så jag har bara ett "barn" kvar hemma och han heter Christian och fyller 19 år i sommar.

I familjen finns också två långhårs-katter och mina hundar.  Chinese Crested Dog tikarna, ”Prefix Irma La Douce” Xina, "Topgrade Material Girl"  Indra och  "Topgrade Avalon"  Nelli och Bonniveras Aga´ve "Sickan" och Flat Coated Retriever hane, ”Searover Flush Wrangler”. och jaktlabben "Middleton Brave Of Hogwart "  Brave

Jag fick min första hund när jag var 11 år och sedan dess har det alltid funnits en hund i familjen. Jag skaffade min första flat –83 och sedan dess har jag alltid haft en eller två flattar i hushållet. Jag alltid tränat den jaktliga biten med dem med tanke på att den är en apporterande hund som är mycket aktiv.

Jag har även tävlat i lydnad och startat på jaktprov. Ställer också ut, med blandat resultat. Jag tycker att det är jätte-roligt att jobba med hundar och ser att dom mår bra av att arbeta.

Min dröm var att någon gång i framtiden skaffa mig en liten hund men jag visste inte vilken ras det skulle vara. Tills dagen med stort D kom , när jag såg kinesen. Då tänkte jag, den hunden vill jag ha. Jag ringde runt och pratade med olika uppfödare innan jag ställde mig på kö för en tik hos Gunilla Agronius, Kennel Prefix. Jag fick sedan min tik, ”Prefix Irma La Douce”.

Hon är en underbar tik med mycket bra temperament. Xina som vi kallar henne har haft två kullar. Jag är mycket nöjd med valparna och även de nya ägarna älskar sina tuffa, galna och underbara hundar.

Jag fick mitt kennel-namn Topgrade sommaren –02 och min målsättning och det som är viktigt för mig i mitt avels arbete är att få fram friska, sunda och ras-typiska hundar. Naturligtvis även att de är mentalt bra och blir bra familje-hundar.

Jag följer Chinese klubben och Kennel klubbens rekommendationer när jag planerar mina valpkullar.